Onderhoud terras – Hoe schoonmaken zonder beschadiging!

Een verzorgd terras waar je kan genieten van de natuur. Dat willen we toch allemaal, niet? Niet elke buitenvloer is even opgewassen tegen weersomstandigheden, chemische producten en verontreinigingen. Hoe maak je terrastegels schoon zonder ze te beschadigen?

Onderhoud terras: regelmatig onderhoud en lenteschoonmaak

In de winter worden tegels en klinkers blootgesteld aan een hoge vochtigheidsgraad. Regen, wind, koude en meer schaduwuren werken mosvorming en groene afzettingen in de hand. Na de winter kan je terras dus wat groener ogen. Werk je niet graag in koude temperaturen, maak dan na de koude periode zeker tijd voor een grote lenteschoonmaak.

Buitenreinigers zoals Green Free worden gebruikt om groene afzettingen op tegels en klinkers te verwijderen. Het product Terras New kan dan weer gebruikt worden om alle soorten vuil van de tegels en klinkers te verwijderen. Bij gebruik van beide producten dien je telkens na te spoelen met zuiver water.

Olie- en roestvlekken dienen verwijderd te worden met speciale producten. Voor advies kan je terecht bij onze medewerkers.

Beton, keramiek en natuursteen

De prijs van natuursteen ligt wat hoger, waardoor men vaak opteert voor zijn slijtvaste keramische alternatief of betaalbare betonklinkers. Keramische terrastegels zijn bovendien een pak onderhoudsvriendelijker dan betonklinkers en tegels in natuursteen. Ze zijn niet zo poreus waardoor er minder afzetting van mos en algen optreedt. Volkeramische tegels bieden een extra voordeel: ze absorberen weinig tot geen vetten.

Preventief onderhoud van natuursteen

Om jouw natuursteentegels te beschermen tegen vlekken, vuil en groene aanslag, kan je een beroep doen op Im-pregna. Dit impregneermiddel beschermt de natuursteen zonder het uitzicht en de kleur van de tegel te veranderen.

Jaarlijks onderhoud betontegels- en klinkers

Een jaarlijkse behandeling met Green free is aangeraden. Gebruik zeker geen hogedrukreiniger op deze fragiele oppervlakken! Hiermee kan je de klinkers en de voegen beschadigen. Dit geldt ook voor het reinigen van terrasvloeren in keramiek en natuursteen.

Onderhoud keramische terrasvloeren

Een regenbuitje is vaak genoeg om verontreinigingen te verwijderen. Over het algemeen is een jaarlijkse onderhoudsbeurt dus voldoende om de authenticiteit van de tegels te behouden. Gebruik niet-vette zepen. Zie je een groene laag verschijnen op de tegels, kan je deze verwijderen met Green Free.

Gepersonaliseerd advies voor jouw terras

Nog op zoek naar de geschikte tegel voor jouw terras? Een stijlvol terras dat past bij je de stijl van je huis? Kom gerust eens een kijkje nemen in onze toontuin. Ons ruim assortiment biedt voor ieder wat wils! Bovendien bieden we je graag extra advies voor het onderhouden van jouw terras.