Jouw nieuwe terras: natuursteen of keramisch?

natuursteen of keramisch

In de lente bespraken we al de ontelbare voordelen van de keramische terrastegel (2 cm), maar ook natuursteen heeft zijn fans. Heeft het ook z’n voordelen? Absoluut! En wij zetten ze graag voor je op een rij.

Natuursteen is erg vorstbestendig (een belangrijke, want je kan je terras uiteraard niet opbreken in de winter om het in de lente terug aan te leggen) en gaat jarenlang mee. Daarnaast zijn de mogelijkheden onuitputtelijk qua uitvoering en plaatsing en is er een ongeziene verscheidenheid in mogelijke afwerkingen wat oppervlak en randen betreft.

De grootste troef van natuursteen? Z’n charisma en karakter. Natuursteen komt oorspronkelijk uit de natuur en wekt een onevenaarbare sfeer op in je tuin.

Geen nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen aan natuursteen verbonden. De stenen zijn erg gevoelig voor aantasting door zuren zoals azijn (opgepast met barbecues!) en ook krasvorming en verkleuring zijn mogelijk. Bovendien kan er al eens een stukje van de oppervlakte afbreken. O ja: pas extra op na een regenbui want je terras kan dan erg glad uit de hoek komen.

Dan toch maar een keramische tegel?

Keramische tegels zijn niet alleen makkelijker in onderhoud, ze zijn ook minder gevoelig voor groenaanslag en mos vorming. Een antislipslaag voorkomt dat je uitglijdt bij regen en duurzaamheid wordt gegarandeerd. Bovendien absorbeert een keramische tegel weinig water, wat hem bijzonder vorstbestendig maakt. Keramische tegels worden aangeboden in een breed en aangenaam kleurenspectrum. Je kan er alle richtingen mee uit: rustiek, antiek, hedendaags… Ook qua formaat heb je ruim de keuze.

Natuursteen of keramisch?

Natuursteen of keramisch? De keuze is aan jou. Wens je meer informatie? Kom dan gerust eens langs in onze 1700m2 grote toonzaal én toontuin in Sint-Pieters-Leeuw of in onze nieuwe showroom in Dottignies en stel je vraag aan één van onze professionele medewerkers. Tot snel!