De hype achter het visgraatmotief

visgraatmotief

Het welbekende visgraatmotief gaat al erg lang mee. De stijl doet denken aan adelijke parketvloeren uit de vorige eeuw, maar ook anno 2017 is de hype nog lang niet uitgedoofd.

Visgraatmotief: zowel buiten als binnen een topper

Het visgraatmotief wordt vandaag de dag vaak geassocieerd met de aanleg van straten, voetpaden en opritten. Terecht, maar ook binnenshuis kan de visgraat verrassen en voor een aangename look and feel zorgen.

Enorme mogelijkheden

Bij het visgraatmotief worden de tegels haaks op elkaar geplaatst, wat voor een uniek resultaat zorgt. De mogelijkheden zijn énorm: van het motief wordt gretig gebruik gemaakt bij houten vloeren, laminaat, parket, maar ook steeds meer bij keramische tegels. Dat deze laatste soort makkelijk in onderhoud is, is dan ook niet het enige voordeel. Dankzij de houtlook die keramische tegels kan worden aangemeten, verkrijg je zonder moeite een landelijke sfeer in huis.

Ook als wandmotief

De visgraat is niet alleen mogelijk op de vloer, maar ook heel geschikt als wandpatroon. Enkele ideetjes:

– betegel een wand tot de helft in een visgraatmotief en maak zo een uniek onderscheid met andere materialen
– maak gebruik van verschillende soorten tegels en speel met de effecten van de visgraat
– kies voor een visgraatmotief in de hoeken van een ruimte: dit creëert een gevoel van luxe en straalt rust uit

Experts zijn het erover eens: het visgraatmotief is uniek, kan zowel modern als klassiek ogen en is dé hype van de laatste jaren. Geprikkeld geraakt? Dan ben je bij Carromundo aan het juiste adres. Kom langs in onze 1700m2 grote toonzaal in Sint-Pieters-Leeuw en ontdek aan den lijve de eindeloze mogelijkheden van het visgraatmotief. Eén van onze deskundige medewerkers helpt je maar al te graag verder als je vragen hebt. Tot binnenkort?