Klassiek en tijdloos, de pastorijwoning

Tegenwoordig wordt de benaming pastorijstijl gebruikt voor ruime woningen geïnspireerd door de vroegere Belgische classicistische pastorieën. Bij een pastorijwoning vind je traditioneel twee bouwlagen onder een zadeldak met meerdere gewelven en een monumentale ingang. De gevels worden doorgaans versierd met arduin.

Oprit en paadjes

De oprit en paadjes blijven steeds vrij klassiek bij een pastorijwoning. Bovenin zie je platines, rechts zie je kleiklinkers. Je kan ook kiezen voor oude Belgische kasseien of blauwe hardsteen.

Pastorijwoning

Altijd een geslaagd resultaat met één van deze opties!

Terras

Steeds meer worden de tegels van binnen doorgetrokken naar buiten. Uiterst populair is de blauwe hardsteen op minstens 60×60 cm, ofwel een multiformaat met grote tegels (Romeins verband).

Ook zien we meer en meer parkettegels verschijnen of een combinatie van blauwe hardsteen tegels en parkettegels. Dit laatste geeft een echt zen gevoel aan je terras.

Pastorijwoning – Interieur

Het lastige onderhoud van cementtegels en parket? Weg ermee!

3 alternatieven

  • Eén en dezelfde cementtegelimitatie doortrekken op het gelijkvloers, op zijn minst formaat 60×60 cm
  • Mooie combinatie van parkettegels in de living en cementtegelimitaties in de andere ruimtes
  • Overal parkettegels van groot formaat te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het ruimtegevoel enorm vergroot, wat de woning modern en toch gezellig maakt.

Een andere veel gekozen tegels voor de klassieke pastorijwoning is de blauwe steen imitatie. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een iets donkerdere tegel (bij een combinatie met een blekere parketimitatie past deze  kleur het best) met een klassieke lichtgrijze voeg.

Het aanrecht van de keuken gaat volgens de regels van het interieur mee met de kleur van de vloer. Bleke keukenkasten zijn enorm in, de voorkeur gaat steeds uit naar (gebroken)wit. Voeg daar zelliges (Marokkaanse keukentegels), handmade keukentegeltjes of metrotegels aan toe en hopla, het perfecte recept is klaar.

Alles is uiteraard bij Carromundo te verkrijgen! Kom langs voor gratis advies op maat van jouw project.