Onderhoud terrastegels: hoe hou je je terras proper?

onderhoud terrastegels

In een vorig artikel hadden we het al over de aanleg van terrastegels. Een logisch vervolg brengen we nu: hoe hou je je terras proper en wat zijn de beste producten voor dit onderhoud?

Het correct onderhouden van de tegels is onontbeerlijk als je lang wil blijven genieten van je terras. Met invloeden van regen, wind en temperatuur lijkt dat vanzelfsprekend, maar dat maakt het daarom nog niet eenvoudig.

Vuistregel

Zoals we vorige keer al meegaven, hebben we een goede vuistregel uitgedacht om je terras vanaf de lente tot aan de herfst tiptop te houden: plezier je terras na elke winter met een grondige onderhoudsbeurt en voorzie daarna meerdere schoonmaaksessies.

Onderhoud terrastegels: aangepaste producten

Een terras schoonmaken, vraagt meer dan enkel een schuurborstel en een emmer water. Groen- en andere aanslagen ga je best te lijf met aangepaste en specifieke producten. Een uitgebreid aanbod aan onderhoudsproducten vind je terug op deze website.

Green Free en Terras New: toppers in schoonmaak

Wij raden alvast aan te kiezen voor topproducten als Green Free en Terras New.

Het eerste, Green Free, verwijdert moeiteloos alle groenaanslag zonder dat je hierbij hoeft te schuren. Eénmaal je alle groen hebt verwijderd, ben je klaar om je terras grondig te reinigen met Terras New. Deze terrasreiniger verwijdert alle restjes vuil en dit, net als Green Free, zowel op natuursteen als op keramische tegels én zelfs op teakmeubelen. Extra interessant om weten is dat je Green Free ook voor daken, opritten en schuttingen kan gebruiken. Bovendien is het product verkrijgbaar in verschillende doseringen.

Voel je het al (lente)kriebelen? Onze medewerkers helpen je graag verder met meer informatie over de ideale onderhoudsproducten. Kom daarom gerust eens langs in onze 1700m2 grote toonzaal én toontuin in Sint-Pieters-Leeuw of in onze gloednieuwe showroom te Dottenijs. Je kan dan ook meteen kennismaken met ons uitgebreid gamma aan keramische terrastegels. Tot snel!