Verwelkom de lente én de ontelbare voordelen van keramische terrastegels

keramische terrastegels

Stilaan maar zeker laten we de winter alweer achter ons. En dat is goed nieuws wanneer je een tuin hebt en graag de handen uit de mouwen steekt. Wat dacht je van een nieuw terras dit jaar? Wij trekken je over de streep met onze keramische terrastegels!

De voordelen van keramiek

Niet alleen binnen, maar ook voor buitentoepassingen kan je gebruik maken van keramische tegels. Deze zijn niet alleen erg makkelijk te plaatsen (ideaal voor de handige doe-het-zelver), ook op lange termijn bieden ze ontelbare voordelen. Ze zijn slijtvast, erg onderhoudsvriendelijk en onaantastbaar door licht, wat hen erg interessant maakt voor buiten.

Bij Carromundo heb je – wat had je gedacht – de keuze uit verschillende stijlen, vormen en kleuren. En ja hoor, keramische houtimitatie is ook voor buiten een optie.

De kracht van 2 centimeter

De tegel van 2 centimeter is relatief recent ontwikkeld voor buitengebruik en een absolute aanrader voor het aanleggen van een terras.

De 2 centimeter tegels lenen zich trouwens tot elke ondergrond: gras, steen, zand, tegeldragers… Extra interessant om weten is dat deze tegels vaak een lichte antisliplaag (meestal R11 A+B+C) bezitten, wat ze bijzonder geschikt maakt voor de plaatsing rond een zwembad of jacuzzi.

De cementsluierverwijderaar

Een tip: maak de tegels na het plaatsen schoon met een cementsluierverwijderaar. Dit product haalt de sluier cement weg die door de plaatsing en het opvoegen van uw tegels is achtergebleven. Wacht hiermee wel tot de voegen volledig uitgedroogd zijn. (Dit uitdrogen neemt ongeveer een twintigtal dagen in beslag.)

Onderhoud: de investering waard

Zoals we reeds aanhaalden zijn keramische terrastegels erg onderhoudsvriendelijk, maar dat maakt het terras nog niet onderhoudsarm. Een terras onderhouden, vraagt regelmaat en daarom hebben we een goede vuistregel uitgedacht: plezier je terras na elke winter met een grondige onderhoudsbeurt. Daarna voorzie je best meerdere onderhoudssessies met aangepaste producten. Onze medewerkers helpen je hiermee graag verder met de nodige info.

Is je interesse gewekt? Ons gamma aan keramische tuintegels biedt voor ieder wat wils! Kom langs in één van onze toonzalen en vraag aan één van onze deskundige medewerkers om je verder te helpen. Zij staan met plezier voor je klaar. Tot in de lente?