Tegelzorgen? Wij helpen je op weg naar de beste keuze in badkamertegels!

Badkamertegels

Een droombadkamer waar je iedere dag opnieuw volledig tot rust kan komen? Die heeft nood aan een juiste betegeling. Carromundo helpt jou maar al te graag op weg en lijst hieronder de belangrijkste aandachtpunten op voor de beste keuze in badkamertegels.

Veiligheid: slipgevaar schuilt overal!

In een badkamer circuleert – vanzelfsprekend – heel wat vocht. Eén korte douche kan je spiegel al volledig beslaan. En niet alleen spiegels, maar ook tegels hebben hiermee te kampen. Dit kan slipgevaar veroorzaken wanneer je uit je douche of bad stapt. Informeer daarom altijd naar de zogenaamde slipweerstand van een tegel. Hier worden verschillende normen voor gehanteerd die gaan van een zeer laag tot hoog sliprisico. Hoe minder kans op slippen, hoe veiliger én… des te relaxter je van je douche of bad kan genieten.

Formaat: groot, klein of combinatie?

Badkamertegels heb je in alle vormen en maten en dat is belangrijk om even bij stil te staan. Zo geven grote tegels in een badkamer een heel ander effect dan wanneer je met een mozaïekmotief zou werken. In kleine badkamers kan je visueel toch de nodige ruimte creëren door bijvoorbeeld tegels met een druk motief te vermijden. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Als je grote rechthoekige tegels wil, plaats deze dan horizontaal en sta versteld van hoe dit de ruimte lijkt te rekken. Plaats je ze verticaal, dan oogt de badkamer hoger.

En de ultieme sfeerzoeker? Die gaat voor een combinatie van groot én klein. Onze tip: creëer een sfeer waarin je jezelf goed voelt. Een badkamer die rust uitstraalt, is eens zo leuk om te betreden.

Badkamertegels: keramisch, mozaïek, natuursteen of houtlook?

Duurzaamheid, formaat… Erg interessant, maar voor welk type van tegel ga je best? Er zijn – wat had je gedacht – verschillende opties. De klassieker bij uitstek is de keramische tegel. Deze tegel wordt meestal gekozen voor zijn degelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid. Of wat dacht je van keramisch parket, dé manier om je badkamer in een houtlook onder te dompelen. Het verschil met een echte houten vloer is amper te zien, maar de voordelen zijn énorm: de tegels zijn vochtbestendig én goed te combineren met vloervervarming. Bovendien is een keramische parketvloer erg makkelijk in onderhoud.

Fijnproevers die dat tikkeltje extra aan hun badkamer willen geven, opteren dan weer vaak voor mozaïektegels.

Ook in de aanbieding: natuursteen. Dit type tegel zorgt voor een unieke, authentieke look, maar vergt meer onderhoud dan zijn collega-tegels. Mits het gebruik van de juiste onderhoudsproducten is dit onderhoud echter een fluitje van een cent.

Kortom: er zijn mogelijkheden te over om je droombadkamer te verwezenlijken en wij helpen je alvast met veel plezier en professionaliteit bij het maken van je keuze voor badkamertegels. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in onze 1700m2 grote toonzaal in Sint-Pieters-Leeuw en maak vrijblijvend een praatje met één van onze deskundige medewerkers. Je zult versteld staan van wat Carromundo je te bieden heeft. Tot snel!