Keramisch parket: alle voordelen op een rijtje

keramisch parket

Keramische tegels zijn tegenwoordig erg populair. Als de beste imiteren ze jouw geliefde natuurlijke materialen! Zo bestaat er bijvoorbeeld keramisch parket. Maar waarom zou je kiezen voor een imitatie?

Keramisch parket: sprekende gelijkenis met houten parket

Genieten van de warme, charmante uitstraling van hout maar dan zonder de nadelen? Een keramische parketvloer is haast niet te onderscheiden van echt parket. Door middel van moderne productietechnieken kan men naast de houtprint namelijk ook een voelbare houtstructuur aanbrengen.

Makkelijk in onderhoud

De keramische houtlookvloer is zeer slijtvast en verkleurt niet bij blootstelling aan zonlicht. Zelfs na jaren intensief gebruik is het imitatieparket nog steeds een lust voor het oog. Keramisch parket scheurt en kraakt niet. Impregneren, schuren, lakken of waxen is volkomen overbodig! Bovendien is de keramische parketimitatie ook kras- en vochtbestendiger dan zijn fragielere houten tegenhanger. Je kan de duurzame tegels dus ook gemakkelijk in je badkamer gebruiken!

Keramisch parket combineert goed met vloerverwarming

Ook zijn team building skills zijn niet te onderschatten. Door zijn lage warmteweerstand werkt de mooie tegel perfect samen met vloerverwarming. Merk wel op dat dit betekent dat de tegels zonder vloerverwarming eerder koeltjes aanvoelen.

Diverse houtprints

Het aanbod aan keramische houtlooktegels blijft toenemen. Het imitatieparket is verkrijgbaar in diverse houtmotieven (kersen, beuken, eiken,…) en in diverse lengtes en breedtes.

Koopprijs en tegellengte

Het productieproces van korte tegels is eenvoudiger. Een lange tegel neigt namelijk krom te trekken gedurende het bakproces. Hierdoor is de koopprijs van de tegels afhankelijk van de tegellengte.

Legpatronen

Net als zijn houten tegenhanger kan keramisch parket in verscheidene legpatronen geplaatst worden (visgraatverband, halfsteensverband,…). Je kan natuurlijk ook origineel uit de hoek komen en de parkettegels combineren met andere tegelvormen- en soorten.

Meer informatie over keramische tegels en ons aanbod? Kom gerust onze toonzaal bezoeken!