Je had graag vloerverwarming? Kies dan zorgvuldig jouw vloertegels…

Vloerverwarming is zeer populair. Geen wonder, want dit vloerverwarmingssysteem is zuinig en verspreidt een zachte en homogene warmte in alle kamers van uw huis. Maar als u volledig wilt profiteren van uw vloerverwarming, kiest u best zorgvuldig de tegels die u erop installeert.

Verwarmde vloertegels

Met vloerverwarming wordt de keuze van de vloer niet enkel bepaald door het design. Immers, de thermische geleidbaarheid van elk materiaal, i.e. het vermogen om warmte over te brengen, is niet bij alle tegeles even optimaal is. Ook de impact op de verwarmingstijd is dus belangrijk.

Professionals zijn het er unaniem over eens – tegels en natuursteen zijn de meest geschikte vloer bij een verwarmde vloer. Door hun natuurlijke geleidbaarheid zal uw systeem minder verbruiken. Zorg er echter voor dat u de dikte van 20 mm niet overschrijdt om de prestaties van uw vloerverwarming niet te vertragen en wees waakzaam voorzichtig met grote tegels, die een verhoogd risico op barsten van de voegen vormen, vooral bij diagonale plaatsing .

Parket en vloerverwarming

Lange tijd werd parket als onverenigbaar beschouwd met vloerverwarming. Dit is vandaag niet meer het geval. Natuurlijk parket kan nu worden gecombineerd met vloerverwarming mits het in acht nemen van enkele voorwaarden.
1/ het is belangrijk dat het parket niet dikker is dan 15 mm
2/ een zwevende installatie wordt sterk afgeraden, omdat een onderlaag van lucht uw parket een belangrijke thermische weerstand kan geven. Bamboe is, gezien zijn dichtheid, waarschijnlijk de beste oplossing.

Laminaatvloeren bieden lagere prestaties dan de een rustieke parketvloer en kunnen na verloop van tijd vervormen. Bij sommige fabrikanten echter is laminaat gecertificeerd compatibel met vloerverwarming. Het komt er dus op aan u goed te laten adviseren. Vraag advies aan de Carromundo stijladviseurs in onze toonzalen.

Andere vloerbekledingen voor uw vloerverwarming…

Ten slotte kunnen andere coatings perfect passen passen bij uw vloerverwarming, bijvoorbeeld gepolijst beton. Het moet echter absoluut door een professional en volgens de regels van de kunst worden opgespoten. Bij slechte installatie heeft het de neiging om te barsten.

Ook bepaalde Vinylsoorten zijn compatibel met vloerverwaming. Maar wees ook hier voorzichtig en laat je deskundig adviseren. Ondanks hun vermogen om snel te verwarmen, kan vinyl schadelijke dampen afgeven. Linoleum kan oorzaak zijn van weliswaar onschadelijke maar onaangename geuren onder invloed van hitte.

Tapijt en vloerverwarming is geen optie. Ten eerste is het een van de meest isolerende materialen die de hitte volledig blokkeert. Ten tweede, verwarmd, kan het vluchtige organische stoffen uitstoten.

Met de stijgende populariteit van vloerverarming worden ook de verschillende vloerbekledingen geleidelijk aangepast. Tegels zijn vandaag de dag nog steeds de beste oplossing voor dit type verwarming. Maar ook, door de fabrikant gecertifieerd, parket of linoleum zijn valabele opties.

BIS beurs Carromundo

BIS BEURS 2018 van 4 tot 14 oktober 2018

 

CARROMUNDO OP BIS BEZOEKEN = je tijd efficiënt benutten.

Tijdens een bezoek aan de CARROMUNDO-stand (4145) op bis, het bouw- en inspiratiesalon in Flanders Expo, ontdek je de recentste tegeltrends en het nieuwste badkamerdesign. Onze tips en tricks, creatieve ideeën en professioneel advies voor een geslaagd (ver)bouwproject krijg je er gratis bovenop.
.
Carromundo adviseurs geven je er met de glimlach een volledig overzicht van de bouw- en renovatieoplossingen van Carromundo. Eén bezoek volstaat om met een karrevracht aan inspiratie de installatie van jouw vloer- en wandbekleding en de inrichting van jouw droombadkamer aan te vatten.

JOUW BEZOEK WORDT (MISSCHIEN) BELOONT MET ROMANTISCH ETENTJE

BIS BEURS WEDSTRIJD CARROMUNDO
Wie mag er GRATIS op stap voor € 250 dankzij Carromundo?

Omdat we vriendschap en warme contacten (met onze klanten) hoog in het vaandel dragen, kan je op onze stand een BONGO-CADEAUBON naar keuze winnen ter waarde van 250 euro. Een niet te versmaden extra reden dus om onze stand te bezoeken. Waag je kans!

EN ER IS MEER! PROFITEER VAN UITZONDERLIJKE BEURSVOORWAARDEN
OP VLOER- EN WANDTEGELS, NATUURSTEEN EN PARKET.

Op de CARROMUNDO-stand op BIS ontmoet je rechtstreeks onze interieuradviseurs die jouw woonplannen in goede banen leiden. Je zal er meteen de klik merken en je kan direct genieten van onze beste voorwaarden en prijzen van het jaar.

Redenen genoeg dus om te ontmoeten in Flanders Expo.

 

 

Foire de Paris

Foire de Paris van 27 april tot 8 mei

Foire de Paris

Ontdek Carromundo op de Foire de Paris die doorgaat van 27 april tot 8 mei in de Expo te Parijs (Porte de Versailles).

REALISEER UW ZOTSTE PROJECTEN!

Laat u verrassen door het onvergelijkbare aanbod en doe volop ideeën op voor uw kleine en grote werken. Ontdek alle materialen en apparatuur die nodig zijn om uw huis, appartement en tuin te vergroten, renoveren en verfraaien.

Keuken, badkamer, living, openhaard, veranda, terras, zwembad, spa … Doe alsof u thuis bent, u bent in Foire de Paris.

Meer info over deze unieke beurs vindt u op hun website.

Carromundo op de foire de paris

Maak kennis met de specialist in tegels, parket en sanitair Carromundo! Ontdek op onze stand de nieuwste trends op het vlak van keramische tegels voor buiten en binnen tegen onweerstaanbare prijzen.

Aangepast aan uw stijl en uw budget, geven onze experts u graag het nodige advies om een geschikte keuze te maken uit ons brede assortiment. Want om een vloer of een muur te bedekken, moet je keuzes maken!

Carromundo vind je terug op de Foire de Paris op stand 7.2 K 033.

keramische terrastegels 2cm dikte

Keramische terrastegels 2cm dikte

Keramische terrastegels met een dikte van 2cm

Heeft u plannen voor een nieuw terras? Kom dan snel een kijkje nemen bij Carromundo tijdens de Terrasdagen en ontdek de nieuwe keramische tegels voor buiten met een dikte van 2cm.

De keramische terrastegel

Als u kiest voor tegels op uw terras, heeft u verschillende mogelijkheden: betontegels, natuursteentegels, keramische tegels, ….

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Zo heeft men keramische tegels in hout-, natuursteen- en betonlook.

Een nieuwe trend is de 2cm dikke keramische tegel die specifiek werd ontwikkeld om buiten te gebruiken.

Keramische terrastegels van 2cm

Keramische terrastegels 2cm dikte zijn duurzaam, zeer gemakkelijk in onderhoud en bovendien vorstbestendig. Ze bestaan in veel verschillende maten en kleuren. Men kan ze niet enkel verlijmen maar ook plaatsen op gras, zand, steen, tegeldragers etc…Doordat deze tegels vaak uitgerust zijn met een anti-slip laag, zijn ze ook bijzonder geschikt om te plaatsen naast een zwembad of jacuzzi.

Een aantal andere belangrijke voordelen van deze tegels:

 • Vuurvastheid
 • Minimale poreusheid (weinig risico op vlekken)
 • Gemakkelijke plaatsing / vervanging
 • Bestand tegen zout en anti-mos behandelingen
 • Bestand tegen hogedrukreiniger
 • Hoge puntbelastingsweerstand (+ 1.000 kg per tegel)

Zoals reeds vermeld zijn deze tegels ideaal om te plaatsen rond een zwembad, douche of jacuzzi. Er bestaan hiervoor ook een ganse reeks speciale hulpstukken.

Door gebruik te maken van tegeldragers kan men onder de tegels allerlei leidingen plaatsen en heel vlot herstellingen uitvoeren. De vocht- en waterproblemen van een traditionele plaatsing zijn hierdoor uitgesloten. De open voeg garandeert bovendien een zeer vlotte waterafvoer.

Ontdek Carromundo

Geïnteresseerd in keramische terrastegels 2cm dikte? Kom snel langs bij Carromundo en ontdek ons ruim aanbod keramische terrastegels tijdens onze terrasdagen. Onze medewerkers zullen u met plezier verder helpen en u het juiste advies geven.

Klik hier voor de adressen en openingsuren van de Carromundo showrooms te Sint-Pieters-Leeuw en Dottignies.

Tot gauw!

Onderhoud van uw terras

De beste onderhoudsproducten voor je terras

Heeft u last van hardnekkig vuil op uw terras of oprit dan is TERRAS NEW het ideale product. Daarenboven kan u het product gebruiken op alle soorten ondergrond: natuursteen, keramische tegels, klinkers, beton, teak, etc..

Deze intensieve terrasreiniger is niet enkel geschikt voor het onderhoud van uw terras maar ook voor het reinigen van dorpels, grafzerken, tuinmeubels, tuinhuis en zo veel meer.

Terras new white

Heeft u eerder last van groene aanslag op je terras dan is GREEN FREE de ideale oplossing. Dit biologisch product verwijdert voor lange tijd groene aanslag van alle ondergronden. Je kunt het dus niet enkel gebruiken voor je terras maar ook voor muren, schuttingen, dakpannen, tuinmeubelen, grafzerken, bloempotten, textiel, etc…
Green Free voorkomt langdurig algenvorming en groene aanslag in de toekomst en is niet schadelijk voor gras en planten.

Green free white

Deze beide producten voor het onderhoud van uw terras zijn nu verkrijgbaar bij Carromundo. Kom langs in één van onze toonzalen te Sint-Pieters-Leeuw of Dottignies en ontdek ons ruim gamma en onze onweerstaanbare acties tijdens de Terrasdagen. Onze medewerkers staan alvast klaar om u te helpen en te ondersteunen met deskundig advies in een ontspannen sfeer.

Tot gauw!

Terrasdagen Carromundo

Terrasdagen bij Carromundo

Onweerstaanbare kortingen tijdens de Terrasdagen

De eerste zonnestralen, de eerste mooie dagen, …wat is er zaliger dan te genieten van de tuin en van zomerse dagen op het terras! Kom nu langs bij Carromundo en profiteer van de talrijke kortingen en promoties tijdens onze “Terrasdagen”!

Bent u op zoek naar inspiratie voor een nieuw terras dan bent u bij Carromundo aan het juiste adres. Tijdens onze Terrasdagen kunt u kennismaken met de laatste trends op vlak van terrastegels. Verder kan u er een breed gamma aan terrastegels ontdekken in diverse materialen, kleuren en maten en de beste onderhoudsproducten voor een clean terras!

Redenen genoeg dus om een bezoekje te brengen aan één van onze toonzalen in Sint-Pieters-Leeuw of Dottignies en te genieten van de onweerstaanbare acties tijdens de Terrasdagen. Onze medewerkers staan alvast klaar om u te helpen en te ondersteunen met deskundig advies in een ontspannen sfeer.

Tot binnenkort!

Carromundo Dottenijs: opening nieuwe vestiging!

Naast de bestaande vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, opende Carromundo een paar weken geleden een tweede vestiging te Dottenijs. Aldus werkt Carromundo, de specialist in vloer- en wandbekleding, verder aan zijn aanwezigheid op de Belgische markt ten einde zijn talrijke klanten er beter te kunnen bedienen.

Aarzel niet om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe toonzaal! Carromundo Dottenijs kunt u vinden te 7711 Dottenijs (Moeskroen), Rue Jules Vantieghem nr. 33.

Carromundo Dottenijs

De talrijke vloer- en box-presentaties in onze toonzaal zullen u zeker de nodige inspiratie geven. Daarenboven staan onze toonzaalexperts er klaar om u het nodige advies te geven om een geschikte keuze te maken uit ons ruime aanbod. Want een vloer of wand bekleden, dat is keuzes maken. Meer details en de openingsuren van onze showrooms kunt u hier vinden:

https://www.carromundo.be/toonzalen/

Hopelijk tot binnenkort! We verwelkomen u hartelijk!

Nieuwe website Carromundo

Carromundo stelt met trots haar nieuwe website voor!

https://www.carromundo.be

In deze veranderende markt vonden we het tijd om onze website in een nieuw jasje te steken. Maar bovenal willen we u als klant via onze vernieuwde site beter helpen bij uw keuze voor een nieuwe vloer- of wandbekleding of bij de keuze voor een nieuwe badkamer.

We hebben dan ook een aantal mooie features toegevoegd aan onze nieuwe website.

 • Een compleet overzicht van ons uitgebreid gamma vloer- en wandbekledingen
 • De contactgegevens van ons nieuwe vestiging in Dottenijs
 • Zeer snel en eenvoudig contact met ons opnemen via een antwoordformulier
 • Het bekijken en indien gewenst zelfs downloaden van onze laatste folder vol topaanbiedingen en promoties
 • Ten einde mee te werken aan een veiliger internet werd onze nieuwe site ook voorzien van een SSL certificaat waardoor u als klant altijd gegarandeerd bent van een beveiligde verbinding met onze site.

nieuwe website

Net als onze producten en onze service, blijven we onze website verbeteren. Mocht u daarom tips of opmerkingen hebben, laat ons dit weten! Ondertussen, geniet van onze nieuwe site!

Batibouw 2018

Batibouw 2018: Carromundo heet u welkom!

Batibouw 2018, de grootste bouw-, renovatie- en interieurbeurs in België, opent binnenkort opnieuw haar deuren. De stand van Carromundo vind je terug in paleis 6.

Ongeveer duizend exposanten vertegenwoordigen veertien sectoren en daarmee zullen alle paleizen van Brussels Expo dit jaar opnieuw volledig gevuld zijn. Uiteraard tekent Carromundo ook dit jaar present en heeft het een mooie stand in paleis 6. Ons standnummer: 301

Op zoek naar de ideale vloer- en/of wandbekleding of denk je eraan je badkamer te renoveren? Of wens je gewoon wat vrijblijvende informatie? Onze professionele medewerkers staan permanent ter beschikking om jou verder te helpen.

Batibouw 2018 – Praktische info

De 59ste editie van Batibouw vindt plaats in Brussels Expo van donderdag 22 februari t.e.m. zondag 4 maart 2018. De eerste twee dagen zijn zoals gewoonte voorbehouden voor de professionele bezoeker, daarna opent de Expo haar deuren voor het grote publiek. Dit elke dag van 10u tot 18u30. Op donderdag 1 maart is er de sfeervolle nocture en blijft het Salon geopend tot 23u.

Meer informatie over de beurs vind je op de website van Batibouw. Tot binnenkort in Brussel!