Welke vloerbekleding past bij jou?

vloerbekleding

Heb jij bouw- of renovatieplannen? Zoek je naar de geschikte vloerbekleding, maar kan je de knoop niet doorhakken? Bij het kiezen van een vloer, hou je niet enkel rekening met de benutting van de ruimte, maar weeg je ook de praktische en esthetische voordelen van het materiaal af. Wij zetten hier kort enkele voor- en nadelen van verschillende vloertypes op een rijtje.

Een stijlvolle tegelvloer als vloerbekleding

Ben je op zoek naar een kind- of diervriendelijke vloer? Een vloer die wel een stootje kan verdragen? Dan is een tegelvloer een aanrader.

Het aanbod aan tegelvloeren en hun toepassingen is erg ruim: je kan kiezen tussen verschillende materialen en dit gaande van mozaïek tot grootformaattegels. De verscheidenheid in materialen, groottes en kleuren laat toe om verschillende stijlen te creëren.

Waarom zou je kiezen voor een tegelvloer?

Een tegelvloer wordt aanbevolen voor ruimten die intensief gebruikt worden en snel vuil kunnen worden. Een voorbeeld van een erg sterke, slijtvaste en bovendien stijlvolle tegel is de keramische tegel.

Vergeet niet:

Zonder vloerverwarming voelt een tegelvloer eerder fris aan.

Een authentieke houten vloer

Een houten vloer heeft een uitgesproken warm karakter en geeft jouw woning een natuurlijke touch. De duurzame interieurklassieker creëert zeker een meerwaarde voor jouw woning.

Een houten vloer is echter niet altijd een passende keuze:

  • Een houten vloer is minder kras- en vochtbestendig dan een tegelvloer. Intensief gebruik en gebruik in vochtige ruimten wordt bijgevolg sterk afgeraden.
  • Op termijn kan verkleuring ontstaan (t.g.v. regelmatige blootstelling aan zonlicht).
  • Een houten vloer is minder makkelijk in onderhoud dan een tegelvloer. Een afwerking met olie, lak of wax kan het onderhoud vergemakkelijken. Wij verlenen je graag meer advies.
  • Houten parket voelt van nature warmer aan, maar wenst men vloerverwarming, dan dient men verschillende factoren in rekening te brengen.

Wil je deze nadelen vermijden, kan je natuurlijk ook kiezen voor een houtimitatie.

Een charmante kurkvloer

Kurk is een betaalbaar natuurproduct met uitstekende isolerende eigenschappen. Samen met de flexibiliteit van de kurk zorgt dit voor een aangename en warme ondergrond. Een genot voor je voeten en een drukverlichter voor je gewrichten! Kurkvloeren zijn prima geschikt voor vochtige ruimtes en zijn makkelijk te onderhouden en zelf te plaatsen.

Vergeet niet:

  • Op termijn kunnen verkleuringen ontstaan (bij frequente blootstelling aan UV-licht).
  • In de keuken en in vochtige ruimten wordt een extra beschermlaag aanbevolen.

Laminaatvloer

Op zoek naar een praktische, kras- en vlekbestendige vloer? Laminaat is kleurvast, eenvoudig in onderhoud en plaatsing, en mits de juiste keuze vrijwel onverslijtbaar. Wordt de ruimte intensief gebruikt, vraagt dit om een hogere slijtvastheidsgraad.

Laminaat met natuursteeneffecten, een neutraal kleurtje of een houtimitatie? In onze toonzaal vind je voor ieder wat wils.

Vergeet niet:

  • Beschadigingen aan de vloerbekleding zijn niet eenvoudig te herstellen, kies dus voor een materiaal met dejuiste slijtvastheid. Wij geven je graag meer informatie over de verschillendegebruikersklasses.
  • Een geschikte ondervloer is nodig om een goede geluidsisolatie te garanderen.

Een vinylvloer

Op zoek naar een kwalitatieve, budgetvriendelijke vloer waar je jarenlang plezier aan beleeft? Een vinylvloer is een goede geluids- en schokdemper, welke geluidsoverlast door hoge hakken en omgevingsgeluid vermindert. De stille vloer is stofwerend, hygiënisch, waterdicht en makkelijk zelf te plaatsen. Bovendien zorgen de soepele en warmte-isolerende eigenschappen voor een erg aangenaam gevoel.

Vergeet niet:

Beschadigingen zijn niet te herstellen. Dit betekent dat je de stevigheid en dus de dikte van het materiaal dient af te stemmen op het gebruik. Wij geven je graag meer advies over de verschillende gebruikersklassen.

Ons aanbod – Vloerbekleding voor ieders budget en smaak

In onze toonzaal vind je verschillende soorten vloerbekleding, passend bij ieders budget en smaak! Ben jij benieuwd naar ons omvangrijke aanbod? Kom zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal! Onze medewerkers gaan graag samen met jou op zoek naar het materiaal dat bij jouw woonstijl en budget past.