Tegeltrends van 2016 – Ontdek ze hier!

Bouw- of renovatieplannen? Wil jij je vloer- en wandbekleding een originele eigentijdse draai geven? Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van vloer- en wandbekleding? Wij zetten alle tegeltrends van 2016 hier kort even op een rijtje.

Niet enkel worden tegels steeds groter, ook verdienen klassiekers zoals parketvloeren en keramische houtimitaties nog steeds een plaatsje in de spotlights. Bijkomend laten nieuwe tendensen ruimte voor gedurfde artistieke looks en stoere industriële afwerkingen. Dankzij de variatie in tegelvormen, -kleuren, en –stijlen vind je vast en zeker iets dat bij jou past.

Tegeltrends van 2016: grote tegelformaten blijven trendy

Grote vloertegels blijven aan populariteit winnen en worden ook steeds groter. Niet verwonderlijk, gezien ze een kamer visueel kunnen ‘verruimen’ en zorgen voor dat verfijnde luxueuze gevoel. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijker dan kleinere tegels. De plaatsing van deze tegels vraagt echter wel de tussenkomst van een vakman. Daartegenover staat dat ook kleinere vintage tegels van 20x20cm en 30x30cm meer en meer in trek zijn.

Sfeervolle houtlook tegels

Natuurkleuren en houtstructuren blijven geliefd. Vaak kiest men voor keramische tegels of planken die de structuur en uitstraling van een houten vloer perfect nabootsen. Deze houtimitaties hebben het voordeel dat ze erg onderhoudsvriendelijk en niet onderhevig aan verkleuring zijn. Bovendien kunnen ze gemakkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming.

Keramische imitatiebaksteen

Een leuk baksteenmotiefje als accent in je huis of op je terras, waarom niet? Keramische imitatiebakstenen benaderen het origineel steeds beter. Van lichte kleurtinten tot custom-made geschilderde baksteenmotieven voor je wand of gevel. Bovendien zorgt de grote weerstand van geglazuurde keramische baksteentegels ervoor dat het materiaal ook als vloerbekleding kan worden gebruikt. Heb je renovatieplannen? Dan kan dit een interessant alternatief zijn. De rustieke eigentijdse bricks bestaan in verschillende kleuren, formaten en stijlen.

Decoratieve afwerking van vloeren en muren

Voor een artistieke touch kan je kiezen voor keramische materialen met geometrische motieven of handgetekende patronen. Gedurfde houtdessins, decoratieve geschilderde planken tussen de gebruikelijke planken, gewaagde patronen zoals planken in visgraatmotief alsook handgetekende patronen, artistieke pop art afwerkingen, geometrische motieven en graffitiversieringen maken hun opgang.

Een originele eigentijdse draai

Wil jij je vloer- en wandbekleding een originele eigentijdse draai geven? Misschien kies jij wel voor een artistiekere look of meer een industriële touch? Laat je inspireren en kom gerust eens langs in onze toonzalen.