Keramische parketvloer of houten parket

keramische parketvloer

Uit het goede hout gesneden?

Een houten vloer schept een knusse sfeer in je woning. Maar ondanks zijn natuurlijke schoonheid en gemakkelijke plaatsing, kunnen op termijn krassen en verkleuring ontstaan. Bijkomend is het hout niet goed bestand tegen vochtigheid. Dit in tegenstelling tot een keramische parketvloer, welk niet verkleurt en bovendien kras- en vochtbestendig is.

Keramische parketvloer

Keramisch parket behoudt de warme houtlook door de unieke nerfstructuur en de ruime waaier aan kleuren van houten parket na te bootsen. Bovendien blijf je een ruime keuze aan houtmotieven en legpatronen behouden.

Een vloer met karakter

Zowel houten als keramisch parket hebben een uitgesproken rustiek karakter en geven jouw woning een natuurlijke touch. Een houten vloer is een duurzame interieurklassieker, wat een meerwaarde creëert voor jouw woning, maar is minder makkelijk in onderhoud. Keramische parkettegels zijn vochtbestendig en kunnen beter tegen een stootje. Hun minder goede isolatie en minder warme ondergrond hoeft geen probleem te vormen gezien keramische parketvloeren erg goed combineerbaar zijn met vloerverwarming.

Vloerverwarming bij parket?

Tegenwoordig kiest men in plaats van traditionele verwarming vaak voor vloerverwarming. Houten parket voelt van nature warmer aan, maar wenst men vloerverwarming, dient men verschillende factoren in rekening te brengen. Deze factoren spelen geen rol bij een keramische parketvloer, welke de oplossing bij uitstek vormt in geval van vloerverwarming.
Wil je graag een beetje extra gezelligheid in huis halen? Ga je bouwen of verbouwen? Laat je inspireren door onze voorbeelden en kom gerust eens langs in onze toonzaal!