Voegen in de badkamer schoonmaken en vrijhouden van schimmel

schimmel

Zit je lekker te genieten van je bad, merk je plots wat zwarte spikkels op je vloer of wand. Schimmel! Niet enkel storend, maar ook niet erg gezond. De lastpakken hechten zich voornamelijk in de hoeken en voegen. Hoe pak je deze ongewenste bezoekers nu aan?

Voorkomt een wekelijkse poetsbeurt schimmelvorming?

“Maar ik kuis toch regelmatig?” Ondanks wekelijks onderhoud, kan er na enige tijd toch schimmelvorming optreden. Door regelmatige reiniging van de tegels kan de vervuiling zich bovendien makkelijk in de voegen hechten.

Vochtgehalte beperken om schimmel te voorkomen

De grote boosdoeners? De omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Hoe hoger de vochtigheidsgraad, hoe meer kans op schimmel. De remedie is simpel: pak de oorzaak aan, vermijd vochtigheid. Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte. Hou je sanitair droog na gebruik en laat je tegels droog achter na hun wekelijkse poetsbeurt.

Je voegen poetsen met bleekwater

Bij keramische tegels, kan je je voegen regelmatig reinigen met huishoudjavel. Tenzij je te kampen krijgt met sterke schimmelvorming, verdun je dit bleekwater met zuiver water (verhouding 1 op 2).

Verlucht de ruimte en doe handschoenen aan. Schuur de voegen in met een borsteltje. Let op dat het product (verdund bleekwater) niet in contact komt met je huid en je ogen. Let ook op met textiel.

Laat het product 6 uurtjes intrekken. Zo worden de sporen van de schimmels vernietigd.

Spoel na met zuiver water en droog het behandelde oppervlak goed na. De voegen krijgen hun mooie kleur terug en jij kan weer zorgeloos relaxen in bad.

Opgelet: natuursteentegels en poreuze tegels kunnen dit bleekwater niet verdragen! Heb jij nog vragen? Voor meer advies kan je terecht bij onze medewerkers.