BESTRATING EN TERRAS

Bij een terras zijn gezelligheid en uitstraling troef. Bij Carromundo kan je kiezen tussen natuursteen, keramische tegels of betonklinkers. Wij geven hier alvast enkele tips om jouw keuze te vergemakkelijken.

NATUURSTEEN

Wil je een natuurlijke of landelijke sfeer creëren, kan je opteren voor een terras in natuursteen of een keramische natuursteenimitatie. Het natuurlijke karakter van natuursteen maakt het materiaal erg geliefd. Een buitenvloer in natuursteen vereist wel een regelmatige schrobbeurt om aantasting door externe factoren te beperken. Vraag hierover gerust wat extra advies aan onze medewerkers.

De grote verscheidenheid aan natuursteensoorten en afwerkingsvormen laat een onbeperkte omvang aan mogelijkheden toe. Het tijdloze materiaal bestaat in verschillende soorten, formaten, diktes, afwerkingen en kleuren. Natuursteen is echter niet goedkoop, waardoor men vaak kiest voor keramische materialen of betonklinkers.

BETONKLINKERS

Het kleurenaanbod bij betonklinkers is beperkt. In tegenstelling tot keramische tegels, worden de sobere betontegels voornamelijk gebruikt voor opritten en tuinpaden.

Betonklinkers zijn goedkoop, stevig en bovendien gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn eenvoudig aan te leggen en door de verscheidenheid aan legpatronen, kan je kiezen voor iets dat volledig aansluit bij jouw voortuin.

KERAMISCHE TEGELS

Keramische tegels bestaan in verschillende stijlen, vormen en kleuren. Ze bieden heel wat voordelen: ze zijn slijtvast, erg onderhoudsvriendelijk, onaantastbaar door licht, ondervinden geen last van de weersomstandigheden, enzovoort. Door hun talloze voordelen laten ze bijgevolg een grenzeloze speelruimte toe. Wens je een natuurlijke warme look, kan je bijvoorbeeld kiezen voor keramische houtimitaties.
Afhankelijk van de toepassing, kan je kiezen voor keramische tegels van 1 cm of 2 cm dikte. De dikkere variant wordt vaker gebruikt voor terrasvloeren en kan geplaatst worden op tegeldragers.

Ons gamma biedt voor ieder wat wils! Overdonderd door de grote variëteit aan producten voor je terras? Nog niet overtuigd welk materiaal de geschikte keuze vormt? Kom gerust eens een kijkje nemen in onze toontuin. Onze medewerkers ontvangen jou en jouw vragen met open armen en staan steeds klaar met een gericht antwoord.

terras

OUTSPIRATIE

Kom ideeën tanken en laat je adviseren voor jouw project door onze medewerkers in onze toonzalen in Sint-Pieters-leeuw. Of vraag online een gratis offerte maat.