HOUTEN PARKET OF PLANKENVLOEREN?

Parket uit echt hout is tijdloos en zal altijd een topper blijven.
Maak kennis met een authentiek parket, en ontdek de diepe warmte en de unieke vormgeving van deze vloerbedekking die met de jaren alleen maar mooier wordt. Houten parket biedt een meerwaarde aan elke woning, van de meest hedendaagse tot de meest romantische. Bij Carromundo staat parket synoniem voor comfort, sensualiteit, schoonheid en een lange levensduur.

Carromundo focust volledig zich volledig op duurzaamheid. Die keuze verklaart de elegantie en de diversiteit van onze producten: materialen, aspecten, kleurschakeringen, formaten, unieke planken in alle mogelijke varianten.

Schenk uzelf het interieur van uw dromen, waar de ruimte volop tot haar recht komt door een natuurlijk parket.

MET RESPECT VOOR ONZE BOSSEN

Omdat het respect voor het milieu in ons DNA zit, bezuinigen we niet op de kwaliteit van het hout of op de oorsprong ervan.

Carromundo selecteert zijn parket volgens de certificatiecriteria voor duurzaam bosbeheer. Het PEFCTM-label staat garant voor een echte inzet op ecologisch vlak. Het respecteert de ecosystemen en is een internationale standaard op commercieel vlak. Duurzaam bosbeheer impliceert een traceerbaarheid en een strenge controle tijdens alle productiefasen.

ORIGINELE PARKETVLOEREN

Niet enkel natuurliefhebbers zullen blij zijn met een parket van Carromundo, ook iedereen die schoonheid weet te appreciëren en mensen die een stevige vloer willen. Elke wens kan worden ingewilligd. Met daarbovenop de garantie van een parketvloer volledig op uw maat dankzij de unieke planken.

Bij Carromundo is de term ‘duurzaam’ ook van toepassing op de lange levensduurvan uw parketvloer, want hij is ontworpen om lang mee te gaan. Als het kwaliteitshout er na verloop van tijd wat versleten begint uit te zien, hoeft u het enkel op te schuren om het weer zijn originele uitstraling te geven. Dat is het geheim van een warm en volmaakt interieur.

OVERWEEGT U VLOERVERWARMING?

Overweegt u vloerverwarming? De structuur van ons parket is samengesteld uit een centrale kern in HDF (High Density Fiberboard). De combinatie van de hoge dichtheid en het gewicht ervan zorgt voor een uitzonderlijke warmtegeleiding. Ideaal dus voor eenoptimale werking van de vloerverwarming.

Wist u dat parket op vloerverwarming plaatsen kinderspel is? Met de parketvloeren van Carromundo hebt u twee mogelijkheden. De optie die het beste scoort op het vlak van energiebesparing is de volle verlijming. Het parket wordt dan rechtstreeks vastgemaakt op de ondersteunende ondergrond. Die werkwijze vergemakkelijkt de warmte-uitwisselingen.

Het resultaat? De warmte wordt gelijkmatig verdeeld zonder een isolerende luchtspouw. Dat is de ideale plaatsing. U kunt ook kiezen voor een zwevende plaatsing. In dat geval isde onderlaag de sleutel tot het succes. Daarom raden we u de perfect geschikte onderlaag aan.

Voor technische vragen kan u altijd onze medewerkers in onze toonzaal in Sint-Pieters-Leeuw aanspreken.

WAT MET HET ONDERHOUD? PARKETVERNIS OF OLIE?

Parket van Carromundo is eenvoudig en snel te onderhouden.
Gevernist of geolied parket wordt in de fabriek al voorbereid om u het leven gemakkelijker te maken. Ze zijn dan ook heel eenvoudig te onderhouden. U hoeft een parketvloer niet meer te boenen of af te schuren met staalwol. U hoeft hem zelfs niet meer te dof of te glanzend te vinden. Tegenwoordig is alles mogelijk. Het enige wat u moet doen is beslissen welke u gaat kiezen, en dat is een kwestie van smaak.

DE DOELTREFFENDHEID VAN GEVERNIST PARKET

Als u kinderen hebt, biedt dit parket de garantie dat u geen uren moet schoonmaken. Gevernist parket is bedekt met een onzichtbare, waterdichte beschermlaag die het hout beschermt, en slijtage en vlekken vermijdt. Glanzend of mat, aan u de keuze. En om de schoonheid van uw vloer te behouden, raden we aan om hem te onderhouden met aangepaste producten.

DE SUBTILITEIT VAN GEOLIED PARKET

Mensen die houden van het natuurlijke, kiezen meestal deze versie. Ze heeft wel iets meer onderhoud nodig. Het hout van het parket is ingesmeerd met een product op basis van olie en specifieke bestanddelen die de houtporiën verzadigen, en op die manier het hout beschermen. Het is een subtiele afwerking die iets meer aandacht vraagt. Wanneer het parket zijn glans verliest, kunt u hem gemakkelijk weer opfrissen met een aangepaste olie. Een klus die u een keer per jaar in elke kamer moet doen.

ONS ADVIES

Om uw vloer langer mooi te houden, kunt u viltdoppen onder de poten van uw meubels kleven. Denk eraan om een voetmat aan de deuringang te plaatsen. Twee efficiënte methodes om krassen te vermijden. En raadpleeg onze medewerkers in onze toonzaal in Sint-pieters-Leeuw  om te weten welke producten geschikt zijn voor uw parket.

OOK VOOR DOE HET ZELVERS

Overweeg je om je vloer zelf te plaatsen? Tegenwoordig bestaan er ook planken die je gemakkelijk in elkaar kan klikken via een kliksysteem. Ideaal voor doe-het-zelvers! Bij de plaatsing van een houten vloer hou je echter best de karakteristieken van het hout in je achterhoofd. Onze medewerkers geven je hieromtrent graag professioneel advies.

Kies jij voor een houten vloer? Kom gerust een bezoekje brengen en laat je inspireren!
Geef jij voorkeur aan een houtimitatie? Wij beschikken ook over een ruim aanbod aan keramische parkettegelskurk– en laminaatparket.

HOUTSPIRATIE

Kom ideeën tanken en laat je adviseren voor jouw project door onze medewerkers in onze toonzaal in Sint-Pieters-leeuw. Of vraag online een gratis offerte maat.